Essensen af Yoga

“At se elevernes liv forandre sig til det bedre, se deres fysiske og mentale smerter fortage sig, se dem blomstre, er det, der gør yogalærerens arbejde til noget helt specielt.”

Ulla Steen

Ulla Steen

Jeg har dyrket yoga i mange år og har oplevet utallige yogalærere, både i forbindelse med mine uddannelser, men også på helt almindelig holdplan.

For mig er definitionen af en dygtig yogalærer, en person med personlighed og engagement. Ikke nødvendigvis en yogalærer, der kan udføre hver enkelt asana til perfektion. Energi og passion samt lysten til at dele viden er egenskaber, der kan skille den sublime oplevelse fra den middelmådige.

En god yogalærer forstår at det ikke handler om ham/hende. At afmontere ego´et, så der gives energi og ikke drænes energi.

Det handler om at formidle, dels ud fra et dybt kendskab til kroppens funktioner og hver enkelt asanas virkning, men i høj grad også at udvikle den intuitive sans, således man er i stand til at guide hver enkelt deltager “hjem”….., til der, hvor de kan mærke sig selv både fysisk og mentalt.

At se elevernes liv forandre sig til det bedre, se deres fysiske og mentale smerter fortage sig, se dem blomstre, er det, der gør yogalærerens arbejde til noget helt specielt.

Det er grunden til at jeg efter mere end 10.000 timers undervisning, hver eneste dag glæder mig til at undervise, i denne helt unikke og livsforandrende filosofi og videnskab.

Jeg forstår samtidig også godt at uanset hvor mange timer eller uddannelser jeg har bag mig, vil jeg være elev resten af mit liv. Yoga har ikke noget endemål. Det er som livet – en sti man går ad, fyldt med øjeblikke af skygge og sol. Jo længere man kommer frem, jo mere indser man at filosoffen Sokrates havde ret i sit berømte udsagn:

“Jo mere jeg ved, jo mere ved jeg, at jeg intet ved”.

Ulla Steen

 

Du kan se uddannelsesprogrammet her