Workshops i Studio Flow, Svendborg

 

Hormonelle ubalancer – med særligt fokus på stofskiftet.

 

Hormonyoga v/Camilla Claville Holm

Skjoldbruskkirtlen er en af flere kirtler i hormonsystemet. Det er en kirtel med form som en sommerfugl, der befinder sig på forsiden af halsen. Kirtlerne i hormonsystemet kontrollerer mange af kroppens funktioner. De hormoner, som produceres af skjoldbruskkirtlen regulerer, hvordan kroppens celler bruger energi, og hvor hurtigt forbrændingen i kroppen foregår. Kirtlen påvirker bl.a også væksten af hår og knogler, kropsvægten, temperaturen og energiniveauet, samt funktionen af hjertet og fordøjelsessystemet.

Stofskiftesygdomme forekommer hyppigere og hyppigere, men kan være svære at spotte, da mange af symptomerne minder om stress.

Hormoner er kroppens kemiske budbringere. Hvis disse budbringere forstyrres i deres arbejde, påvirker det kroppens evne til at fungere som den skal. Derfor er ens velvære i høj grad afhængigt af, hvor godt og effektivt det hormonelle kommunikationssystem fungerer. Det er derfor vigtigt, ikke kun at have fokus på den kirtel hvor ubalancen er, men også på de andre hormonproducerende kirtler, da de kompenserer, for den der ikke virker optimalt.

Symptomer ved hormonelle ubalancer kan være bl.a.:

– Vægtstigning, fedt omkring maven.
– Træthed, udmattelse
– Cravings
– Let til tårer, irritation,
– Depression, angst
– Brain fog, dårlig hukommelse
– Dårlig søvn, svedeture om natten.
– Autoimmune sygdomme.

De fleste der bliver ramt af hormonelle ubalancer er kvinder, men mænd kan også have ubalancer i deres system.

Hvad kan skyldes hormonelle ubalance?

Den moderne verden præsenterer os for mange udfordringer. Det gælder også for vores hormoner. Vi bliver bombarderet med indtryk konstant og ting vi skal tage stilling til. Vi stiller større og større krav til os selv, for at ”passe ind”. Det gør bl.a. at vi ikke har tid eller overskud nok, så det bliver tit de ”nemme” løsninger – ”på flere planer”, som desværre på den lange bane, bestemt ikke gavner os.

Stress spiller en stor rolle – uanset om det er tale om mentalt, følelsesmæssigt eller fysisk stress. Vi har så travlt med, hvad der sker omkring os, så vi helt glemmer hvad der sker indeni os – og når vi ikke er tilstede i os selv, så kan sygdomme, ubalancer og tankemylder snige sig ind.

Det nye ”sort” (efter min overbevisning) er – ro, jeg tid og nærvær.

Vil igennem yogaens helbredende øvelser, både blidt og kraftfuld guide dig ind hvor roen er – igen at få følelsen af at være ”herre” i eget hus, på egen yogamåtte.

Personligt har jeg en stor viden om vores hormonelle system, og især vores stofskifte, da jeg mangler min skjoldbruskirtel, pga den autoimmune sygdom hashimotors, – og derfor ved jeg ”under huden”, hvad følger det kan have med sig fysisk og psykisk.

Vi bliver nødt til en gang imellem at give slip, lægge os ned og mærke indad – lade yogaens helbredende virkning forplante sig, det er hvad jeg yogalærer Camilla Claville kan tilbyde dig.

Jeg afholder 4 workshops, hvor vi kommer igennem hele vores hormonsystem – dog med ekstra fokus på vores stofskifte.
Der vil være forskellige åndedrætstekniker, øvelser og meditationer til hver workshop.
Deltagerne vil til hver workshop få en åndedræts øvelse, en fysisk øvelse og en meditation med, som nemt kan praktiseres hjemme, hvis man ønsker.

Alle kan deltage.

1 af 4 er lørdag d. 9 marts kl 13-15.

2 af 4 er lørdag d 20 april kl 13-15.

3 af 4 er lørdag d 18 maj kl 13-15.

4 af 4 er lørdag d 9 juni kl 13-15.

Pris for en workshop 275,00

Pris for alle 4 workshops er 850,00

Kom gerne 10 min før, og nyd en kop økologisk te.
Der er yogamåtter og alt udstyr til rådighed – medbring dog gerne en flaske vand.

Glæder mig til at byde dig velkommen.

Tilmelding: camillaclaville@gmail.com eller 26254046.
MobilePay nr. 97054 eller konto nr. 9370 – 2480080419.